RSS

Aknu plācenīši

16 Feb

Tradicionāli aknu plācenīšu pagatavošana tiek uzskatīta par baigi ķēpīgu padarīšanu. Esmu atklājusi, ka tik traki nemaz nav.

Vajadzēs

~600g akna

1 sīpols

2 ķiplokdaiviņas

1 vai 2 olas

2-3 ēdamkarotes milti vai rīvmaize. Var arī piemalt dažas baltmaizes šķēles.

 

Aknu sagriež tik lielos gabalos, lai būtu ērti malšanas procesā. Griežot gabalos, atgriež visu lieko (asinsvadus, plēves utml). Sagriezto aknu izliek vienā kārtā uz dēlīša un ieliek saldētavā uz nepilnu stundu. Tas arī ir tas triks – maļot viegli sasalušu aknu tā nesulojas un nav visa virtuve asiņainos traipos. Ja vēlas, tad arī veselo aknu pirms griešanas gabalos var uz 20 minūtēm iemest saldētavā, lai tā dziļi atdzesējas – būs stingrāka un vieglāk un tīrāk griežama.

Kad aknas gabaliņi ir kļuvuši stingri, gandrīz sasaluši, tos samaļ kopā ar sīpolu un ķiplokdaivām. Ja vēlās, tad arī piemaļ maizes šķēles.

Samalto aknu masu sajauc ar olām, miltiem, sāli un pipariem.

Cep eļļā smuki brūnus plācenīšus.

Labu apetīti!

 

PS Receptē aknu daudzums aptuvens. No sākuma bija 800g, bet tad virtuvē ieradās mana mīļā “Somālijas badacietēja” un rēķini nojuka

About these ads
 
2 komentāri

Posted by uz 16/02/2011 in Uncategorized

 

Birkas: , ,

2 responses to “Aknu plācenīši

  1. Arvic Sauleskalns

    06/06/2011 at 08:50

    Jauki,es tik vēl ieteiktu aknas kādu stundiņu pamērcēt pienā,tad maigāka garša…

     
    • sauliite85

      06/06/2011 at 14:59

      nevaru sūdzēties par garšu :) nejūtu īpašu vajadzību izniekot pienu ;)
      Bet, protams, ja ir vēlme pēc īpaši maigiem plācenīšiem, tad var mērcēt.

       

Atstāj atbildi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.