RSS

Rabarberu kūka

04 Jūn

Vienkāša, ātra un samērā diētiska kūka.

Principā, tā ir tā pati ogu kūka, tik ar rabarberiem.

Šoreiz cepu citā formā, tāpēc mīklu taisīju nedaudz vairāk:

4 olas

4 ē.k milti

4 ē.k cukurs

1 ē.k vaniļas  cukurs

50g auzu pārslas

1-2  ē.k kartupeļu ciete

šķipsna sāls

apmēram 200-250g rabarberi

pūdercukurs pakaisīšanai un uzkaisīšanai

Pagatavošana:

*) Ieslēdz cepeškrāsni, lai karsējas līdz 200 grādiem

*) Sagriež rabarberus, apber ar cieti un sakrata, lai visi gabaliņi vienmērīgi noklājas ar cieti.

*) Formu sagaatavo cepšanai (ar to domāju izsmērēšanu ar taukvielām, ja vajag), ieklāj tā dibenā cepamo papīru un plānā, vienmērīgā kārtiņā izkaisa auzu pārslas. (ja vēlas īpašu kraukšķīgumu, tās var iepriekš apgrauzdēt)

*) Olas puto ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli, līdz masa kļūst gaiša un stingra.

*) Olās pa vienai iesijā un iemaisa  4 miltu karotes.

*) Pārliecinās, ka cepeškrāsns ir uzsilusi, ja ir, tad pāiet pie nākamā punkta, ja nē, iedzer tēju :D

*) Formā pa virsu auzu pārslām ber vienmērīgā kārtā rabarberus, kam pāri uzmanīgi pārkrāmē mīklu un liek cepties 15-25 minūtes, kā kurāa cepeškrāsnī.

*) Gatavai, ja vajadzīgs, apgriež malas (ar nazi apbrauc gar formas malām), gāž kūku “uz  acīm”  uz ar pūdercukuru viegli apkaisīta šķīvja un ņem  nost formu. Uzmanīgi atlipina papīru, pārkaisa ar pūdercukuru un, ja spēj gaidīt, atstāj uz 5-10 minūtēm “atiet”.

*) griež gabalos un ēd tik nost un sāk štukot, kad ceps atkal nākamo :)

Labu apetīti!

Kam interesē kalorijas: apmēram 1545kcal uz visu kūku (25x25cm)

 
1 komentārs

Posted by uz 04/06/2011 in Uncategorized

 

One response to “Rabarberu kūka

  1. Dainis Gžibovskis

    14/06/2011 at 15:29

    Atkal vēders nepacietīgi rūc (visvairāk jau laikam tāpēc, ka katru gadu pavasari un vasaru gaidu rabarberu dēļ.)
    Izskatās jau ārkārtīgi garšīgi.

     

Atstāj atbildi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.