RSS

Zefīrs

26 Dec

1 kg cukurs,

1 glāze sula,
30 g želatīns,
1 vai 2 olas baltumi
citrona sula vai citronskābe un vaniļas cukurs pēc garšas
Sulu ar cukuru savāra sīrupā, kuru vēl druku pavāra, noņem no plīts, atdzesē līdz istabas temperatūrai. Uzbriedina želatīnu, izkausē, iemaisa atdzisušajā cukura masā. Sāk putot ar mikseri un putošanas gaitā pievieno olas baltumus. Puto tikmēr, kamēr putas sāk sastingt un apjoms ir vismaz dubultojies. Tas ir tuvu 20 minūtēm.
Masu pārliek ar cepamo papīru izklātā plakanā traukā/ augstā plātē (Burvīgi sanāk, ja zem un virs masas liek vienu kārtu “pliku” vafeli.) un liek trauku ledusskapī uz nakti sastingt  Nākamajā dienā griež gabalos, ēd nost.
 
Komentēt

Posted by uz 26/12/2010 in Uncategorized

 

Birkas: ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s