RSS

Mārtiņa pankūkas

18 Jan

Sensenos laikos mēs ar omīti ar lielu interesi skatījāmies Mārtiņa Rītiņa TV virtuves raidījumus, smaidījām par “čuķ, čuķ peper un čiplok” un vērtējām vai Vincenta pagatavotos ēdienus mēs arī varam/gribam pagatavot. Viens mums ļoti iepatikās – lēts un ērti pagatavojams. Šis ēdiens mūsmājās tika dēvēts par Mārtiņa kartupeļiem (uz skaidiņrīves sarīvē kartupeļus, uzber “čuķ, čuķ sāl un peper” un bieži maisot cep uz pannas). Garšīgi, bet tā kā tie sanāca pa pusei sautēti, man īpaši tie nepatika, un likās, ka dažkārt ož pēc kūts.  Bet šobrīd man daudz labāk patīk no šiem kartupeļiem atvasinātas pankūkas, kas sanāk kraukšķīgas un nemaz nesmird.

Pankūkām vajadzēs:
kartupeļi
ola
drusku kartupeļu miltus
sāls
un eļļa cepšanai

Kartupeļus sarīvē skaidiņās, savāc vienā bļodas malā un mirkli pagaida, lai nedaudz nosūcas sula, kuru nolej. Kartupeļiem klāt piesit olu, pieber pāris ēdamkarotes kartupeļu miltus un sāli. Kārtīgi izmaisa un sakarsētā eļļā cep zeltainas pankūciņas.

Gatavas man garšo tāpat plikas, ir gardi arī ar krējumu. Par brūkleņu zapti gan šaubos, jo garša stipri atšķiras no klasiskām kartupeļu pankūkām.

 
Komentēt

Posted by uz 18/01/2011 in Uncategorized

 

Birkas: , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s