RSS

Kartupeļu plācenīši

11 Feb

Bērnībā es tos saucu par viltoto ķimeņu sieru, jo dažkārt tie tik tiešām garšoja pēc cepta siera.
Recepte vienkārša un lēta.
Lai pagatavotu vajadzēs vakardienas kartupeļu biezputru, krējumu, miltus, ķimenes, sāli un nedaudzpiparus. Daudzumi “uz aci”.
Šoreiz man bija viena paliela porcija ar vakardienas kartupeļu biezputru, tai piejaucu klāt kādas 3-4 ēdamkarotes krējuma, pus sauju ķimenes (ja tās negaršo, tad var arī nelikt), nedaudz melnos piparus un sāli. Kārtīgi samaisīju un tajā iemaisīju miltus – kādas 5-6 ēdamkarotes.
Veidoju plācenīšus un cepu eļļē zeltaini brūnus. Lūk, kas man sanāca:

 



Miltu un krējuma daudzumu var variēt atkarībā no tā, cik ļoti vajag “pastiept garāku” biezputru. Parasti šos plācenīšus cepam, kad palikusi 1 porcija, bet vajag 2😉

PS var izmantot arī vārītus un pēc tam saspiestus kartupeļus

 
Komentēt

Posted by uz 11/02/2011 in foto, recepte

 

Birkas: , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s