RSS

Kēksiņi „Absolūts Mū!”

12 Feb

Kāpēc tāds nosaukums? Tāpēc, ka ideju smēlos no brīnišķīgā recepšu bloga Absolūts ēd. Tomēr recepti nedaudz pamainīju pa savam un tāpēc atļāvos to likt savā blogā, bet nosaukumā godājot iedvesmas avotu + dodot atsauci uz vienu no galvenajām sastāvdaļām.

180 ml skābais krējums

90 ml eļļa

2 olas

180 ml cukurs

300-350 ml milti

2 ēd.k. vaniļas cukurs

šķipsna sāls

1 ēd.k. cepampulveris

200 g  gotiņkončas

Saputo cukuru, vaniļas cukuru, sāli un olām.

Tad pieputo (katru atsevišķi) eļļu un krējumu.

Iemaisa miltus un cepamo pulveri.

Sagriež gotiņas. Es griezu 3 daļās, tātad ar vienu gotiņu pietiek 3 kēksiņiem. No 200 gramiem man 3 palika pāri, jo sanāca 27 kēksiņi. Tātad vajadzēja tikai 9 končas.

Izliek uz plātes papīra formiņas un katrā ieliek apmēram ēdamkaroti mīklas un vidū iespiež gotiņas gabaliņu.

Cep apmēram 15 minūtes 200-220 grādos.

Garšīgi ir gan silti, gan atdzisuši. Auksti gan nedaudz ķīp pie zobiem😀

Piezīme par formiņām – cept var gan ar papīra formiņām, gan bez, pa taisno kēksiņu formiņās. Vis ideālāk un smukāk izcepsies, ja papīra formiņas ieliks kēksiņu formiņās. Tā kā man ir tikai papīra formiņas, iztieku tāpat, tik tad gadās, ka kāds kēksiņš nolemj izklīst.

 

Man no šī daudzuma sanāca 27 kēksiņi, bet varēja sanāk 30 – dažās formiņās biju pārāk centīgi salikusi mīklu, rezultātā sanāca stipri lieli un gāzās ārā. Būtu daudz labāk, ja būtu sacepti 30.

 
1 komentārs

Posted by uz 12/02/2011 in Uncategorized

 

Birkas: ,

One response to “Kēksiņi „Absolūts Mū!”

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s