RSS

Aknu pastēte

13 Feb

Apmēram stunda darba un pastēte bez E būs tavā ledusskapī vai jau uz maizītes.

Man bija:

600g akna

150g burkāns (varēja likt vairāk)

1 sīpols

2 ķiplokdaiviņas

200g cūkas cauraudzītis

1 ola (atklāti sakot – tā nebija vajadzīga)

sāls, pipari, lauru lapas

~350ml ūdens

Darbu sāk ar olas uzlikšanu vārīties.

Izgriež visu lieko no aknas, sagriež to vidējos gabaliņos, sagriež burkānu, ķiploku un sīpolu šķēlēs, cauraudzīti gabaliņos.

Visu apcep uz pannas, uzlej ūdeni, pievieno daļu no garšvielām un sautē līdz akna gatava (tajā iedurot vairs netek asiņaina sula).  Pannu noņem no plīts un atļauj virumam nedaudz atpūsties.

Uzstāda izvēlēto smalcināšanas tehniku. Citi blendē, es tomēr izvēlos klasisko gaļas maļamo mašīnu. Izmakšķerē no šķidruma ārā visus biezumus, bet šķidrumu, kas novārījies par vismaz trešo daļu, izlej kādā šķīvī vai krūzē. To vēl vajadzēs. Aknu ar piedevām un vārīto olu samaļ/sablendē. Es izmalu 2 reizes, kaut varēja apstāties arī pēc 1. reizes.

Samalto masu liek atpakaļ uz pannas, karsējot lej klāt šķidrumu līdz vēlamajai konsistencei un pievieno garšvielas līdz ideālajai garšai un vēl drusku, jo padziestot garša kļūst maigāka. Pēc pāris minūšu karsēšanas pastēte gatava un to var pildīt traukos un ēst.

No dotā sastāvdaļu daudzuma man sanāca apmēram 800g pastēte, kas izmaksāja apmēram latu.

Gardi, lēti un veselīgi. Kas var būt labāks par šo?

 
3 komentāri

Posted by uz 13/02/2011 in Uncategorized

 

Birkas: ,

3 responses to “Aknu pastēte

  1. Mēnessmeitēns

    13/02/2011 at 22:41

    🙂 Iemetu recepti īpašajās saitēs!🙂 Nekad nebiju meklējusi pastētes recepti, jo visi saka kā ķepīgs darbs! :)Tagad macēšu, paldies!😉

     
    • sauliite85

      14/02/2011 at 13:34

      nav ķēpīgi. Ķēpīgāk ir uztaisīt fotorecepti😀
      Kādreiz vajadzēs sacept aknu plācenīšus, kas klasiski tiek uzskatīti par riebīgi- ķēpīgi gatavojamu ēdienu, bet mūsmājās tā nav, jo zinām dažus trikus😉

       
  2. Inčuks

    04/06/2013 at 19:50

    Vislabākā un ātri pagatavojama aknu pastēte…paldies par recepti:):):)

     

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s