RSS

Zirņi, zirnīši

10 Mar

Zirņi ir ļoti veselīgi, garšīgi un arī lēti. Un nav nemaz sarežģīti pagatavojami. Jo īpaši, ja ņem šķeltos zirņus.

Atliek tik pusdienlaikā tos apmērkt aukstā ūdenī un vakariņu laikā nomainīt ūdeni un likt vārīties. Mērcēti šķeltie dzeltenie zirņi vārās akurāt tik ilgi, lai varētu paspēt sagriezt sīpoliņu un cauraudzīša gabaliņu un tos sacept ar nedaudz sāls un pipariem.

Labu apetīti!

PS zirņi uzbriest apmēram 2 reizes.

PS2 sāli tiem jāliek klāt, kad ir jau mīksti, citādi tie tā arī paliks cieti, lai arī cik ilgi nevārīsi. Tātad, izvārām zirņus mīkstus, pieberam sāli, pavāra vēl kādu minūti un kāšam nost.

 

 
Komentēt

Posted by uz 10/03/2011 in Uncategorized

 

Birkas: , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s