RSS

Ātrā pupiņzupa

13 Mar

Sātīga un garda zupa, kas top nepilnā stundā.

 

Sastāvdaļas:

Žāvētas ribiņas vai žāvēta gaļa

Kartupeļi

Daži burkāni

Sīpols

2 bundžas (mazās) konservētas pupiņas

garšvielas

 

Katlā ielej ūdeni, tajā piemet kādu lauru lapu, pieber melnos piparus un liek vārīties.

Sadala ribiņas vai gaļu un liek katlā.

Sagriež sīpolu un arī to sūta vārīties.

Nomizo kartupeļus un burkānus. Burkānus sarīvē uz smalkās rīves un kartupeļu sagriež nelielos kubiņos un liek katlā pie ribiņām.

Kad kartupeļi jau mīksti, pieber sāli, pieliek garšaugus (dilles, pētersīļus) un pievieno konservētās pupiņas (bez šķidruma). Sagaida pirmo burbuli, pārbauda garšvielu daudzumu un ņem nost no uguns un ļauj 5 minūtes savilkties garšām.

 

Labu apetīti!

Zupas labums ir tas, ka nav ilgi jāvāra, jo gaļa jau ir kūpināta, un sastāvdaļas sagatavojas procesā.

Uzmanīgi ar sāls daudzumu – kūpināta gaļa un konservētās pupiņas jau ir sālītas!

 

 

 
Komentēt

Posted by uz 13/03/2011 in Uncategorized

 

Birkas: , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s