Parastie makaroni po flotski ar nelielu navarotu 😀 Ātri, lēti sātīgi un gardi bez gala.
400g makaroni
250g maltā gaļa (ja taisa pa lepno, tad vairāk)
1 liels burkāns (nu tāds uz 200-300g)
1 sīpols
2 ķiplokdaivas
pāris ēdamkarotes tomātu mērce
garšvielas (šoreiz 2 lauru lapas, sāls, melnie pipari un buljona kubiks)
Pagatavošana:
Katliņā ielej ūdeni, tajā iemet lauru lapas un buljona kubiku un liek vārīties.
Sagriež sīpolu un ķiplokdaivas, sarīvē burkānu un met uz pannas apcepties. Kad sīpols sāk palikt caurspīdīgs, to, kopā ar burkānu, pabīda malā un pievieno malto gaļu, ko arī apcep. Ja panna maza un/ vai sastāvdaļu daudz, cep atsevišķi katru produktu.
Sacepto gaļu, burkānus, sīpolu un ķiploku gāž katliņā un dažas minūtes vēl pavāra, lai izveidojas buljons. Tad ber katlā makaronus un vāra gandrīz mīkstus, pieliek trūkstošās garšvielas un tomātu mērci, izzvejo lauru lapas, liek virsū vāku un ņem nost no uguns. Kādas 5 minūtes ļauj visam saēsties un liek galdā.
Labu apetīti!
Piezīmes:
šis ir tas ēdiens, kur, kamēr ietrenējas, labāk vairākas reizes pa druskai uzpildīt ūdeni, nekā piegāzt iesākumā par daudz. Ja notrāpa pareizo ūdens daudzumu, tad sanāk viegli ķipīgi-lipīgi, ķip mērcītē iemaisīti makaroni.
No norādītā daudzuma sanāca 4 normālas porcijas
liinushkins
19/03/2011 at 08:54
ienāc pēc dāvaniņas
http://liinushkins.wordpress.com/2011/03/19/celojosa-davana/