RSS

Vienkāršs muslis

22 Apr

Kurš gan no bērnības neatcerās sviestā saceptas auzu pārslas ar cukuru? Ņamma. Un tagad ir modē stāstīt par mušļu labajām īpašībām. Kas tad ir muslis? Būtībā, tās pašas pārslas, tik ar piejauktām sēkliņām un riekstiem, tik ar mazāku sviesta un cukura daudzumu. Internets ir pilns ar dažādām receptēm, kā mājas apstākļos pagatavot musli, ka skaitās tik ļoti veselīgs un it kā diētisks. Bet, kad palasa receptes, tad pie sēklām un auzu pārslām liek klāt medu, sviestu, dažkārt arī cukuru un dažādas eļļas.  Nu nē, tas man nemaz nepatīk. Pamēģināju savu vienkāršoto variantu, un secināju – sviests un cukurs nav obligāts.

Es daru tā – uz  sausas pannas uzberu auzu pārslas un/vai 4graudu pārslas, lobītas saulespuķu sēklas, ja ir mājās arī kādus riekstus, un to visu uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, karsēju, līdz pārslas sāk iegūt dzeltenbrūnu nokrāsu. Tad pieberu arī sezama sēkliņas un vēl nedaudz pakarsēju.

Un veselīgais našķis bez liekām kalorijām ir gatavs. Var jaukt jogurtā, var ēst tāpat. Bieži vien gar šo trauku našķējos starp ēdienreizēm – pāris karotītes un bads pieklusināts🙂

 
1 komentārs

Posted by uz 22/04/2011 in Uncategorized

 

Birkas: ,

One response to “Vienkāršs muslis

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s