RSS

Visādu pārslu cepumi

22 Apr

Kaut Lieldienas ar našķiem ir tepat aiz stūra, šodien nolēmu neturēties pretī kārdinājumam un izcepu gardus, mutē kūstošus auzu pārslu cepumiņus ar citu pārslu piejaukumu.

Vajadzēs:

200g (apmēram 2 glāzes) pārslas (auzu un/vai 4graudu pārslas)

50g sviests

2 ēdamkarotes cukurs

1 ēdamkarote vaniļas cukuru

2 olas

3 tējkarotes ar kaudzirudzu milti

sēkliņas, rieksti, rozīnes pēc katra vēlmēm

Pagatavošana:

Pārslas uz sausas pannas apgrauzdē. Man bija 100g auzu pārslas un 100g pašatisītais muslis, kur 2/3 ir 4graudu pārslas (50% rudzi, 30% auzas, 10% kvieši, 10% mieži) un 1/3 auzu pārslas, un drusku aulespuķu un sezama sēkliņas.  Ieber apgrauzdētās pārslas bļodiņā un noliek atdzist.

Saputo sviestu ar cukuru (parasto un vaniļas), pieputo olu dzeltenumus.

Iegūtajā masā iemaisa pārslas un miltus. Piemaisa sēklas, rozīnes, riekstus – ko nu sirds kāro.

Saputo olu baltumus stingrās putās un iecilā pārslu masā.

Ar karoti uz plāts liek mīklas piciņas un cep 200 grādos līdz zeltaini brūnas  (10-15 minūtes, bet ieteiktu pārbaudīt jau pēc piecām, jo otrā plāte man piedega 10 minūtēs ).

Cepumiņi sanāk trausli, mutē kūstoši.

Labu apetīti!

Ja mīklu liek ar tējkaroti, vajadzētu sanākt ap 30 cepumiņiem.

Cepumiņi īpaši neizplūst, toties sviests pludo pa plāti – tātad cepumiņos tas nepaliek😉

 
Komentēt

Posted by uz 22/04/2011 in Uncategorized

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s