Šodien izmēģināju jaunu recepti no calis.lv – pica ar rudzu multu pamatni.
Divu (apmēram 26cm diametrā) picu pamatnēm vajadzēs:
250g rudzu miltus
1 olu
2 ēdamkarotes skābu krējumu (ja baidās no kalorijām, piena produktiem, vai gluži vienkārši kāds izēdis krējumu, to var aizstāt ar apmēram tādu pašu ūdens daudzumu)
125g aukstu sviestu (ja baidās no piena produktiem, runā, ka var aizstāt ar eļļu)
garšvielas – sāls, tējkarote cukura un ko nu vēl sirds vēlās (man bija ķimenes, bet var jau likt arī klasiskās picas garšvielas)
Pagatavošana:
Samīca sviestu ar miltiem un garšvielām, piemīca olu un krējumu (vai ūdeni). Liek uz stundu ledusskapī atpūsties.
——
Pēc stundas mīklu izrullē plānā kārtiņā, ko visvieglāk izdarīt starp 2 plēvēm vai papīriem.
Tad krāmē virsū ko sirds vēlās un ko ledusskapis piedāvā un cep 220 grādos 10-15 minūtes.
Gatava pamatne ir trausla un mutē kūstoša.
Labu apetīti!
PS Šī pamatne ir ideāla, ja vēlās cept picu no rīta brokastīm, jo mīklu var sataisīt no vakara un atstāt ledusskapī un no rīta tik izrullēt un cept 🙂
Ilze
03/06/2011 at 21:30
Uzaicinājums 😉
http://absolutsed.blogspot.com/2011/06/rabarberu-laika.html
p.s. šī pica izskatās TIK laba! Jau pierakstu, noteikti izmēģināšu!
sauliite85
04/06/2011 at 11:41
O! noteikti piedalīšos 🙂
Dainis Gžibovskis
03/06/2011 at 22:38
Izskatās patiešām ņammīgi… 🙂
sauliite85
04/06/2011 at 11:40
Ir, ir ļoti ņammīgi 🙂
andris
05/02/2012 at 12:35
tiešām garšīgi
Ligita
30/05/2012 at 16:35
Ļoti kārdinoši ! Bet vai Jūs nevarētu pateikt priekšā – cik 250 g rudzu miltu būtu glāzēs, jo nav svariņu. Zinu tikai to, ka rudzu milti ir smagaki par kviešu miltiem un tie 1 glāzē ir 160 grami.
Ligita
30/05/2012 at 19:51
Liels paldies !!! Izcepu “uz aci” , sanāca- vienkārši brīnišķīgi – sēnes, tomāts, siers – jāslēpj nost, lai nepārēstos. Pamatiņš fantastisks. Rekomendēšu “saiti” un pašas cepumu draugiem.
Bet iepriekšējais jautājums ļoti aktuāls, par cik esmu rudzu miltu fane.
Ligita
09/06/2012 at 22:50
Rudzu milti 1 dl – 100 ml – 55 g; 1 L – 500-550 g; 1 ēd.k. 7-8 g.
Varbūt vēl kādam noderēs.
Ina
16/06/2015 at 11:13
Man vienmer problema ar rudzu miltu daudzumu. Vienmeer vajag daudz vairaak kaa receptees. Nezinu gan kaapeec. varbuut tas ir atkariigs no miltu kvalitates? kaut gan rudzu milti tie ir.
santa
14/07/2015 at 13:06
jamī
Iveta
03/07/2018 at 16:44
Pretīgi! Ļoti negaršīga pamatne!!!