RSS

Picas pamatne no rudzu miltiem

09 Mai

Šodien izmēģināju jaunu recepti no calis.lv – pica ar rudzu multu pamatni.

Divu (apmēram 26cm diametrā) picu pamatnēm vajadzēs:

250g rudzu miltus

1 olu

2 ēdamkarotes skābu krējumu (ja baidās no kalorijām, piena produktiem, vai gluži vienkārši kāds izēdis krējumu, to var aizstāt ar apmēram tādu pašu ūdens daudzumu)

125g aukstu sviestu (ja baidās no piena produktiem, runā, ka var aizstāt ar eļļu)

garšvielas – sāls, tējkarote cukura un ko nu vēl sirds vēlās (man bija ķimenes, bet var jau likt arī klasiskās picas garšvielas)

Pagatavošana:

Samīca sviestu ar miltiem un garšvielām, piemīca olu un krējumu (vai ūdeni). Liek uz stundu ledusskapī atpūsties.

——

Pēc stundas mīklu izrullē plānā kārtiņā, ko visvieglāk izdarīt starp 2 plēvēm vai papīriem.

Tad  krāmē virsū ko sirds vēlās un ko ledusskapis piedāvā un cep 220 grādos 10-15 minūtes.

Gatava pamatne ir trausla un mutē kūstoša.

Labu apetīti!

PS Šī pamatne ir ideāla, ja vēlās cept picu no rīta brokastīm, jo mīklu var sataisīt no vakara un atstāt ledusskapī un no rīta tik izrullēt un cept🙂

 
10 komentāri

Posted by uz 09/05/2011 in Uncategorized

 

10 responses to “Picas pamatne no rudzu miltiem

  1. Ilze

    03/06/2011 at 21:30

    Uzaicinājums😉
    http://absolutsed.blogspot.com/2011/06/rabarberu-laika.html

    p.s. šī pica izskatās TIK laba! Jau pierakstu, noteikti izmēģināšu!

     
  2. Dainis Gžibovskis

    03/06/2011 at 22:38

    Izskatās patiešām ņammīgi…🙂

     
  3. andris

    05/02/2012 at 12:35

    tiešām garšīgi

     
  4. Ligita

    30/05/2012 at 16:35

    Ļoti kārdinoši ! Bet vai Jūs nevarētu pateikt priekšā – cik 250 g rudzu miltu būtu glāzēs, jo nav svariņu. Zinu tikai to, ka rudzu milti ir smagaki par kviešu miltiem un tie 1 glāzē ir 160 grami.

     
  5. Ligita

    30/05/2012 at 19:51

    Liels paldies !!! Izcepu “uz aci” , sanāca- vienkārši brīnišķīgi – sēnes, tomāts, siers – jāslēpj nost, lai nepārēstos. Pamatiņš fantastisks. Rekomendēšu “saiti” un pašas cepumu draugiem.
    Bet iepriekšējais jautājums ļoti aktuāls, par cik esmu rudzu miltu fane.

     
  6. Ligita

    09/06/2012 at 22:50

    Rudzu milti 1 dl – 100 ml – 55 g; 1 L – 500-550 g; 1 ēd.k. 7-8 g.
    Varbūt vēl kādam noderēs.

     
  7. Ina

    16/06/2015 at 11:13

    Man vienmer problema ar rudzu miltu daudzumu. Vienmeer vajag daudz vairaak kaa receptees. Nezinu gan kaapeec. varbuut tas ir atkariigs no miltu kvalitates? kaut gan rudzu milti tie ir.

     
  8. santa

    14/07/2015 at 13:06

    jamī

     

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s