Vienkāša, ātra un samērā diētiska kūka.
Principā, tā ir tā pati ogu kūka, tik ar rabarberiem.
Šoreiz cepu citā formā, tāpēc mīklu taisīju nedaudz vairāk:
4 olas
4 ē.k milti
4 ē.k cukurs
1 ē.k vaniļas cukurs
50g auzu pārslas
1-2 ē.k kartupeļu ciete
šķipsna sāls
apmēram 200-250g rabarberi
pūdercukurs pakaisīšanai un uzkaisīšanai
Pagatavošana:
*) Ieslēdz cepeškrāsni, lai karsējas līdz 200 grādiem
*) Sagriež rabarberus, apber ar cieti un sakrata, lai visi gabaliņi vienmērīgi noklājas ar cieti.
*) Formu sagaatavo cepšanai (ar to domāju izsmērēšanu ar taukvielām, ja vajag), ieklāj tā dibenā cepamo papīru un plānā, vienmērīgā kārtiņā izkaisa auzu pārslas. (ja vēlas īpašu kraukšķīgumu, tās var iepriekš apgrauzdēt)
*) Olas puto ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli, līdz masa kļūst gaiša un stingra.
*) Olās pa vienai iesijā un iemaisa 4 miltu karotes.
*) Pārliecinās, ka cepeškrāsns ir uzsilusi, ja ir, tad pāiet pie nākamā punkta, ja nē, iedzer tēju 😀
*) Formā pa virsu auzu pārslām ber vienmērīgā kārtā rabarberus, kam pāri uzmanīgi pārkrāmē mīklu un liek cepties 15-25 minūtes, kā kurāa cepeškrāsnī.
*) Gatavai, ja vajadzīgs, apgriež malas (ar nazi apbrauc gar formas malām), gāž kūku “uz acīm” uz ar pūdercukuru viegli apkaisīta šķīvja un ņem nost formu. Uzmanīgi atlipina papīru, pārkaisa ar pūdercukuru un, ja spēj gaidīt, atstāj uz 5-10 minūtēm “atiet”.
*) griež gabalos un ēd tik nost un sāk štukot, kad ceps atkal nākamo 🙂
Labu apetīti!
Kam interesē kalorijas: apmēram 1545kcal uz visu kūku (25x25cm)
Dainis Gžibovskis
14/06/2011 at 15:29
Atkal vēders nepacietīgi rūc (visvairāk jau laikam tāpēc, ka katru gadu pavasari un vasaru gaidu rabarberu dēļ.)
Izskatās jau ārkārtīgi garšīgi.