RSS

Rabarberu mafini

05 Jūn

Šie mafini nākuši Maxima reklāmas bukleta. Kā parasti, šo to esmu pamainījusi receptē, piemēram, samazinājusi cukura daudzumu : )

Vajadzēs:

Virspusei –

50g cukura

75g auzu pārslu

1 t.k kanēļa

1 ē.k milti

50g auksta sviesta

 

Mīklai –

200g rabarberu

200g miltu

100g cukura

130ml kefīra

1 ola

2 ē.k kausēta sviesta

1 ē.k vaniļas cukura

1 t.k cepamā pulvera

1 t.k sodas

 

Pagatavošana:

 Pagatavo virspusi – bļodiņā samaisa cukuru, auzu pārslas, miltus un kanēli un to samīca kopā ar sviestu līdz izveidojas viendabīga masa. Liek ledusskapī, lai atdziest.

Pagatavo mīklu

Sagriež rabarberus kubiņos.

Vienā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas(milti, soda, cepamais pulveris), izņemot abus cukurus (vaniļas un parastais).

Otrā bļodā saputo olu ar abiem cukuriem, tai piejauc kefīru un kausēto sviestu.

Abu bļodu saturus sajauc, piejauc rabarberu gabaliņus.

Mīklu liek pa formiņām un katram mafinam pārdrupina pāri sagatavoto virsiņas masu.

Cep 200 grādos 15-20 minūtes.

Labu apetīti!

 

Secinājumi un komentāri:

– Sanāk ļoti poraini un “viegli”. Papīrs viegli nāk nost, bet ar plānplānu mīklas kārtiņu

– Ja vēlas ekonomēt kalorijas, virspuses drupačām droši ka var likt mazāk sviesta.  Es pieliku 45g un tik un tā sviests likās drusku par daudz, tā kā ar kādiem 30g varētu būt īstais daudzums

– Mafini visgaršīgākie ir silti, atdziestot tajos var nedaudz sagaršot sodas garšu (vai arī man tik tā šķiet – nemīlu kefīra mīklas, visās sagaršoju sodu )

– Kalorijas (Paldies, Bļaustīgajam kaķim, ka veica aprēķinus!) – visā mīklā kopā ir apmēram 2220 kcal – 45g OB, 340g OH, 75g tauku. Oriģinālajā receptē bija teikts, ka sanāk 12-18 mafini, man sanāca 21. Cik kalorija vienā mafinā, rēķiniet paši atkarībā no nākušo mafinu skaita.

 

 
Komentēt

Posted by uz 05/06/2011 in Uncategorized

 

Birkas:

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s