RSS

Rabarberu dzēriens

18 Jūn

Viegli skābens un spirdzinošs – kas gan ir labāks vasarā? (nu labi, saldējums, bet šoreiz es par bezalkoholiskiem dzērieniem runāju 😉 )

vajadzēs :

2,5-3 l ūdens

apmēram 200-250g rabarberu

sauju rozīņu

cukurs pēc garšas

2-3 ēdamkarotes kartupeļu cietes

ja galīgi švaki rabarberi, tad nedaudz citronskābes vai citrona sulas skābumam

Pagatavošana:

Uzliek vārīties ūdeni ar rozīnēm, sagriež gabaliņos rabarberus un ber vārošajā ūdenī un vāra līdz rabarberi mīksti, pieber cukuru.  Krūzītē vai kādā šķīvītī kartupeļu cieti ar aukstu ūdeni un iemaisa rabarberu dzērienā, sagaida burbuli un ņem nost uguns. Ja negribas siltu, tad gaida līdz atdziest, bet, ja netraucē karstums, tad nogaida kādas 5-10 minūtes un tad lej pa krūzēm.

Lai labi veldzē!

Kartupeļu cieti var arī nelikt, bet man patīk, ka dzērienam ir tāds kā glumums, tāds kā “stingrums”. ar 2-3 ēdamkarotēm ķīselis nesanāks, īsti pat nemanīs to tumīgumu, bet tomēr būs nedaudz “saturīgāks” par pliku kompotu.

Ja pieliek vairāk cietes var savārīt šķidru, uz mannā putras lejamu ķīseli, vai pieliekot vēl vairāk cietes būs ķīselis, kam pienu uzliet 😉

 
Komentēt

Raksta autors uz 18/06/2011 in Uncategorized

 

Birkas: , , ,

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s