Vakar nopirkās banāni, vēlā vakarā atradu šo recepti un sapratu – jācep kūku.
Recepti gan nedudz pamainīju – samazināju cukura daudzumu, eļļas vietā paņēmu sviestu (“Absolūts MŪ!” kēksiņiem otrā dienā bija jūtama neliela eļļas piegarša, tāpēc atgriežos pie sviesta 😀 ) un vaniļas ekstrata vietā pieliku vaniļas cukuru
~250g milti
75g kakao pulveris (nesaldinātais, parastais pulveris, nevis Nesquic veidīgie dzērieni)
1 1/2 tējkarotes cepamais pulveris
1 1/2 tējkarotes soda
1/2 tējkarotes sāls
2 olas
kādi 2 vidēji banāni (man bija 3 nelieli)
240 ml silts ūdens
120 ml piens
100g kausēta sviesta
1 1/2 tējkarotes vaniļas cukura (oriģinālā receptē – vaniļas ekstrakta)
Vienā bļodā samaisa visas sausās satāvdaļas – miltus, cukuru, vaniļas cukuru, kakao pulveri (uzmanīgi, baigi put! ), cepamo pulveri, sodu un sāli.
Izkausē sviestu.
Otrā bļodā saspiež ar dakšiņu (var arī blenderēt) banānus un pievieno pārējās slapjās sastāvdaļas – silto ūdeni, pienu, olas un kausēto sviestu.
Sajauc abu bļodu saturu un kārtīgi izmaisa.
Ietauko formu (man bija forma 26cm diametrā), lej tajā mīklu un cep 180 grādos 30-40 minūtes jeb līdz kūkā iedurts sērkociņš neaplīp ar mīklu. Man šodien vajadzēja stundu, līdz izcepās.
Ļauj kūkai nedaudz padzist un tad ņem ārā uz šķīvja.
Pārsmērē ar glazūru un var ēst! Garšīga, gan silta, gan auksta.
Ieva
21/02/2011 at 17:45
mmmmm…. ņammī, ņammī! Izskatās riktīgi manā gaumē! 🙂
Daina
18/04/2011 at 19:40
ļoooooooti garšīgi sanāca! paldies 🙂
Katrīna
25/08/2013 at 09:58
Mazliet pamainīju recepti, jo mājās nebija banāni – pieliku 1,5 tāfelīti šokolādes un 150 ml saldo krējumu, 2x mazāk kakao. Pārpratuma pēc cepu 220 grādos, tādēļ jau 25 minūtēs bija gatavs, taču iekša bija tāda forši mitra, ne pārcepusies.. Garšoja izcili! Vienvārdsakot – liels paldies! 🙂